GJESTEPEDAGOGER

EIRA EDWARDS

 

Eira Edwards etablerte Studio Flamenco i Oslo i 2012, etter mange år i flamencoens metropoler Sevilla og Madrid. Hun har studert med Spanias fremste dansere og koreografer, som Andrés Marín, Javier Latorre, Andrés Peña, Pilar Ogalla, Rafaela Carrasco, Belén Maya, Eva Yerbabuena, Pastora Galván, Israel Galván, m. fl., og har danset, undervist og holdt workshops rundt i Norge, Spania og Latin-Amerika siden 2002.

Her i Norge har hun tidligere undervist på Centro de Flamenco og Spin Off. Hun er en dedikert og raus pedagog som er genuint opptatt av elevenes utvikling.

Med en fot i Sevilla og en i Norge fortsetter hun sin utvikling som danser og koreograf samtidig som hun underviser her på Studio Flamenco.

BEATRIZ SANTIAGO

 

Beatriz Santiago ble født i Sevilla. Bare åtte år gammel begynner hun å danse ved konservatoriet Antonio Ruiz de Soler i Sevilla. Etter å ha avsluttet studiene ved konservatoriet flytter hun til Malaga der hun studerer koreografi for flamenco og starter sin profesjonelle karriere.

 

Hun har hatt mange læremestere, blandt dem er Javier Latorre, La Lupi, Andrés Peña, Pilar Ogalla, Adela Campallo, Rafael Campallo, Luisa Palicio, Manuel Betanzos og Mercedes Ruiz.

I tillegg har hun tatt gjentatte kurs med bl.a. Eva Yerbabuena, Pastora Galván, Concha Jareño, Farruquito, Rubén Olmo, Soraya Clavijo, Antonio Canales, Rafaela Carrasco, Belén Maya og José Maldonado.

 

I 2012 danset Beatriz i avslutningsforestillingen for Flamenco Biennalen i Sevilla. Forestillingen var en hyllest til Mario Maya i regi av Rafaela Carrasco. Her delte hun scene med bl.a. Belén Maya, Pastora Galván, Farruquito, Adela Campallo og Rafael Campallo. Etter det har hun vært en del av kompaniet til Andrés Peña og Pilar Ogalla i forestillingen «Cadiz de la Frontera» og en del av i kompaniet til Adela Campallo i forestillingen «Horizonte».

 

Hun har vunnet en annen plass for Alegría i den prestisjefulle konkurransen «La Perla de Cádiz» og har blitt presentert som en av de unge lovende flamenco talentene på Teatro Quintero i Sevilla. Hun har også danset i Ciclo Jueves Flamencos i forestillingen «Bailando en Plata» i regi av Pilar Astola og jobbet på Sevillas mest anerkjente tablao «Los Gallos». I løpet av sin profesjonelle karriere har Beatriz turnert i land som Italia, Sveits, Frankrike, Tyskland, Russland, Qatar, Libanon, Kina og Marokko.

Idag er hun en del av kompaniet til José Montalvo, som turnerer internasjonalt med forestillingen «Y OLÈ».

 

ALBERTO SELLÉS

Premio Artista Revelación Festival de Jerez 2014.

 

Alberto Sellés turnerer for tiden verden med Ballet flamenco de Andalucia under ledelse av Rafaela Carrasco, og vi er veldig takknemlig for at han har anledning til å undervise her på Studio Flamenco i oktober. Alberto har et smittende godt humør og en sterk tilstedeværelse i alt han gjør og det er bare å glede seg til klassene hans.

 

Alberto er født i San Fernando (Cádiz) og er oldebarn av Aurelio de Cádiz, (flamencosanger fra Cádiz) Han begynte å danse ved flamenco akademiet til Virginia og Verónica Vélez og stod på scenen allerede som 5-åring.

 

I 2007 blir han premiert som ‘Mejor Artista Joven’ i XIX Concurso de Arte Flamenco i Ubrique og i 2008 får han første premie i den IX Concurso de Baile Flamenco i Huelva. Dette gir ham et stipend til Fundación Cristina Heeren i Sevilla, der han fortsetter sin utvikling som danser.

 

I september 2010 har han premiere på forestillingen «En Libertad» på Real Teatro de las Cortes i San Fernando, og i november samme år representerer han Andalucía i London og Dublin.

I 2011 velges han til å representere Spania i «Dia de las Razas» i Luanda, Angola.

 

I april 2012 vinner han første premie i XIII Concurso del Jóvenes Flamencos de la Federación de Peñas i Sevilla og i juni same år vinner han XXIV Concurso Nacional de Arte Flamenco i Ubrique. Han opptrer på I Festival Flamenco i Gent i Belgia sammen med Eduardo Rebollar, på Cervantes Instituttet i Roma, og i Oristano, Italia.

 

På Festival de Jerez 2014 har han premiere på sin nye forestilling «Las campanas del olvido». Her medvirker sanger David Palomar og gitarist Rafael Rodríguez. Faustino Nuñez har regi og er musikalsk ansvarlig, og Javier Barón er koreografisk rådgiver. I mars samme år utnevner Festival de Jerez ham til årets nykommer.

 

 

LAURA SANTAMARIA

 

Laura Santamaria har en sterk kjærlighet til dansen, er en dedikert pedagog og søker alltid utvikling. Laura har en bredspektret bakgrunn innen dans og teater. Hun spesialiserte seg tidlig innen flamenco og har hatt en imponerende karriere. Hun har danset i kompaniet til Eva Yerbabuena, en av vår tids største flamencodansere, hun har danset i kompaniet til Andrés Pena og Pilar Ogalla, og ikke minst har hun danset flere år i Ballet Flamenco de Andalucia under Rafaela Carrasco. Med disse kompaniene har hun turnert verden og gjestet de mest prestisjetunge teatre. Som solist har hun danset på de beste tablaoene i Spania, som Los Gallos, La Casa del Arte Flamenco, El Museo de baile de Cristina Hoyos i Sevilla, El Casa Patas i Madrid og El Cordobés i Barcelona, Hun er også prisbelønnet i flere av Spanias prestisjetunge konkurranser. Hun er en erfaren og grundig pedagog, og hennes undervisningsform og herlige personlighet har gjort henne til en veldig populær pedagog blandt våre elever.

 

JERANYS PEREZ

 

Jeranys Perez er født i Havana, Cuba. Ti år gammel begynner hun å danse tradisjonell cubansk dans, latinske danser og afrocubanske danser ved Teatro Antonio Maceo og el Teatro Nacional. Videre studerer hun klassisk ballett og flamenco ved la Escuela Profesional del Ballet Español de Cuba. Der blir hun raskt en del av kompaniet, og under ledelse av Eduardo Veitía danser hun i forestillingene «Habana Valdés», «La Huella de España» og «Yo te quiero» på el Gran Teatro de la Habana.

 

I 2001 begynner hun å danse for la Compañia Ecos. I 2004 koreograferer og danser hun for la Compañia Habana Flamenca i forestillingene «De Vuelta y Vuelta» og «A Compás». Samtidig fortsetter hun å studere klassisk ballett under Anael Martín.

 

I 2008 flytter hun til Sevilla og begynner ved la Fundación Christina Heeren. Der studerer hun med blandt andre Milagros Menjibar, Javier Barón, Rafael Campallo, Úrsula Lopez, Alicia Márquez og El Oruco.

 

I 2009 vinner hun første premie i el Concurso de Baile Joven de Huelva. Fra 2010 jobber hun som repetitør og danser i kompaniene til Javier Barón, Ùrsula López, Belén Maya, José Luis Rodríguez, Leonor Leal y Orquestra Chekara. I 2011 koreograferer hun og danser for Ballet Havana Rakatan under ledelse av Nilda Guerra, Med dette kompaniet gjester hun Teatro Carré i Amsterdam og Peacock Theatre Sadler´s Wells i London. For tiden kombinerer hun undervisning med å danse på Spanias beste tablaoer som Casa de la Memoria, El Arenal og Los Gallos.

 

JESUS MORENTE

 

Jesus Morente er flamencogitarist og komponist fra Sevilla og vi er glade for å ha ham som gitarist for klassene her på Studio Flamenco. Jesus har turnert med Rikskonsertene siden 2003 og opptrådt ved bl.a Festspillene i Bergen, Olavsfestdagene i Trondhem og Melafestivalen i Oslo. Han har også turnert Spania, Pakistan, Holland, Danmark, India og Sverige. Jesus har kunnskap som han gjerne deler av, og musikken hans er til stor inspirasjon for både elever og pedagoger.